PicsArt_1449114923437
      Grupul de lucru pentru comemorarea Centenarului Primului Război Mondial și Marea Unire a Românilor la Consulatul Român din Milano, Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria” și Institutul pentru Istoria Unității Italiei – filiala provincială Cremona și Lodi, organizează o ceremonie în amintirea eroilor români din Transilvania căzuți în timpul Primului Război Mondial și înmormântați în cimitirul de la Codogno, transmite România Global News, citând organizatorii.
      Manifestarea este patronată și de Consulatul general al României de la Milano și va avea loc pe data de 19 martie 2016 la capela cimitirului, la orele 10.00, în prezența unor preoți(catolic, greco-catolic și ortodox).
      Ceremonia prevede, după intonarea imnurilor naționale ale Italiei și României intervenții ale oficialităților din Codogno, ale unui reprezentant al Consulatului român de la Milano și a dlui dr. Marco Baratto, coordnatorul grupului de lucru.
       Inițiativele de comemorare sunt promovate de mai mulți ani, în teritoriu, de către dl. Marco Baratto, un neobosit om de cultură italian, care face cunoscută implicarea românilor în momentele istorice ale vremii.

Publicat de: