DSC06213

În zilele de 10–11 mai 2014 a avut loc ediţia a 14-a a Zilelor Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I”.

Anul acesta, Muzeul Militar Naţional a organizat expoziţia «100 de ani de la Marele Război», vernisată sâmbătă 10 Mai. Centenarul de la izbucnirea Primului Război Mondial este comemorat în mai multe ţări din lume.

Standul “Cultul Eroilor”, aniversează 10 ani de activitate.

Au avut loc ceremoniale de cinstire a memoriei eroilor prin depuneri de coroane de flori la monumentele Muzeului Militar Național, expoziția “Din memorialistica unității și neatârnării României”, Concursul cu premii “Eroii reîntregirii naționale”.

Colaboratori: Asociația “Dacia” a studenților Facultății de istorie din cadrul Universității București și Filiala Municipiului București a Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”.

Totodată, este de subliniat disponibilitatea conducerii Muzeului Militar Național pentru sprijinirea asociației noastre prin semnarea la data de 05 mai 2014, a Protocolului de colaborare între cele două instituții.

simpozion-la-155-de-ani-de-la-unirea-principatelor-organizat-de-primaria-sectorului-6

Protocolul semnat de domnul comandor conf.univ.dr. Olimpiu Manuel GLODARENCO, directorul Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I” și domnul general maior (rtr.) prof.univ.dr. Visarion NEAGOE, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor “Regina Maria”, prevede  o conlucrare strânsă în vederea menținerii și consolidării dragostei și atașamentului față de patrie și idealurile sacre ale poporului și ale forțelor sale armate, a respectului pentru simbolurile naționale, a sentimentelor de recunoștință și cinstire a înaintașilor noștri, în domeniile și activitățile viitoare între cele două instituții pentru cunoaşterea faptelor de arme ale înaintaşilor, pentru cinstirea memoriei eroilor şi pentru protejarea şi îngrijirea operelor comemorative de război.