DSC02204

În ziua de marţi, 19 mai a.c., Asociaţia Naţională Cultul Eroilor “Regina Maria” a organizat la sala de spectacole a Cercului Militar Naţional, din Bucureşti, o adunare festivă dedicată Zilei Eroilor, care, după cum se ştie, anul acesta este sărbătorită la 21 mai.

La manifestare au participat membrii Asociaţiei, studenţi şi elevi ai unor instituţii militare de învăţământ, precum şi invitaţi de onoare, astfel: cadre militare din structurile de apărare şi de securitate ale ţării – generali, ofiţeri şi subofiţeri activi şi în rezervă, reprezentanţi ai structurilor de conducere din Ministerul Apărării Naţionale, ai Uniunii Veteranilor de Război şi a Urmaşelor Veteranilor, ai Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă şi în Retragere din S.R.I., ai A.R.P.I.A., ai Fundaţiei “Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă”, ai Asociaţiei Pensionarilor, şi nu în ultimul rând, reprezentantul B.O.R., Preasfinţitul Părinte Ieronim Sianitul, Episcop-Vicar Patriarhal, reprezentantul O.N.C.E., două clase de elevi ai Colegiului Tudor Arghezi şi membri ai cercului Cultul Eroilor din Colegiului Economic Viilor, etc.

DSC02203 

Adunarea a început cu un ceremonial militar, intonarea Imnului Naţional şi a Imnului Eroilor, un ceremonial religios, urmat de un moment de reculegere pentru cinstirea memoriei tuturor eroilor Patriei.

DSC02241

Cuvântul emoţionant în deschiderea spectacolului a aparţinut preşedintelui Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “Regina Maria”, domnul general maior(r.) Visarion Neagoe.

DSC02246

O adevărată lecţie de istorie pentru participanţi a fost susţinută de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sianitul.

DSC02256  DSC02287

DSC02315  DSC02334

 

La spectacolul propriu-zis şi-au dat concursul: o formaţie de copii de la Şcoala Gimnazială Vrăneşti, Structura Călineşti-Vale, artişti ai vioarei, formaţia de muzică instrumentală a Muzicii Reprezentative şi de Protocol a Armatei.

DSC02285          DSC02274

De asemenea, un grup de elevi ai cercului Cultul Eroilor din Colegiului Economic “Viilor” au dat un interviu, pentru Radio România Actualităţi, cu tema “Cultul Eroilor”.

DSC02235

Moderatorul activităţii, domnul general de brigadă(r.) Grigore Buciu, în încheiere, a recitat o frumoasă şi emoţionantă poezie.

 DSC02337

În foaierul Bibliotecii Militare Naţionale din Bucureşti a fost prezentată o expoziţie de carte pe tema “Cultul Eroilor”.

Mulţumim şi pe această cale tuturor participanţilor la această activitate, în mod special îndrumătorilor talentaţilor copii din Călineşti şi domnului Cătălin Purcaru, care va promova pe postul Radio România Actualităţi festivitatea prilejuită de Ziua Eroilor.